BLOGPOST nr. 4 (Kuala Lumpur, Bangkok, Chiang Mai & Pai)

Kuala Lumpur, Malaysia

s’ Nachts aangekomen in Kuala Lumpur, we hadden gelukkig op voorhand een slaapplaats geregeld dus konden daar rechtstreeks naartoe met de bus. Basic guesthouse, klein kamertje, gedeelde badkamer (maar wel douche mét warm water!), geen airco, wel fan. Snikheet in Kuala!!!! Dat was onze eerste vaststelling :) We hebben er 5 dagen doorgebracht en 5 dagen aan een stuk gezweet… De eerste dag hebben we een nieuw fototoestelletje gekocht in de grootste IT-shopping mall die ik al ooit heb gezien, Low Yat Plaza. Veel gewandeld die dag want er stond niet genoeg geld op de gezamenlijke bankrekening en we konden dat daar niet overschrijven dus moesten we terug naar de guesthouse voor een andere kaart en dan weer terug naar die shopping mall… 

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur is niet zo groot dat je er met de taxi doormoet of de sky-express moet nemen, je kan alles wel te voet doen, maar dan ben je dus wel de hele dag aan het stappen, want het is ook geen kleine stad, in de grootste hitte ooit! Een shopping mall met airco binnen gaan werd als een dagdagelijkse pauze gezien. Opvallend in Maleisië is ook de oprechte vriendelijkheid van de mensen hier. Iedereen lacht naar je, iedereen is enorm behulpzaam en zal er alles aan doen om je te helpen. En er word hier niet continu geklaxonneerd, wat ook wel eens rustgevend is. Het eten is veel uitgebreider dan in Indonesië en het is ook pikanter en gekruider, wat voor Jan en mij echt een belevenis is. “oooh mmm lekker oeh spicy jaah yummie ..” En ze hebben hier witte magnums met nootjes!!!! :)

City Grand Prix, Kuala Lumpur, Malaysia

Jalan Alor was de lokale eetstraat, je kan er werkelijk alles eten en er gewoon al zitten en kijken vonden wij al gezellig. De tweede dag hebben we de oefensessies van de eerste City Grand Prix in Kuala Lumpur ooit gezien. Lamborghini, Porsche, Mercedes, Formule 1,… Mega cool!!! We hebben hier heel het parcours afgewandeld en ons echt kapot gezweet, maar ik was veel te enthousiast en wou blijven kijken. Jan heeft echt afgezien toen :) Daarna wel extreem duur en overheerlijk lekker ijsje gegeten in een van de zovele fancy shopping malls, yum! 

De dag erna hebben we Chinatown bezocht, beetje tegenvaller… Heel veel ‘rommelwinkeltjes’ met dezelfde prullen die je overal ziet (zonnebrillen, juweeltjes, kledij, tasjes, selfiesticks,…) Hier hebben we ook een moskee bezocht. Dit was wel interessant omdat er iemand was om alles uit te leggen over de islam en de verschillende moskeeën over de hele wereld. Ik moest hier een lange jas/kleed mét kap aandoen en Jan een lange rok. Was wel grappig in het begin maar na een uur naar uitleg te hebben geluisterd in die moskee in dat warm kleed was ik doorweekt :) Zoooo warm! 

s’ Avonds was er een bbq in onze guesthouse, wat gebabbeld met de andere mensen die er verbleven over reizen. Er was een man die al 13 jaar aan het reizen was! Nooit langer dan 3 maanden op eenzelfde plek gebleven! Crazy… De volgende ochtend moesten we er heel vroeg uit want om 8u45 moesten we klaarstaan beneden aan de Petronas Twin Towers zodat we mee naar boven konden. Er mag slechts een beperkt aantal personen per dag over de brug wandelen dus we hadden ons ticketje al enkele dagen ervoor gekocht, en je mag er in totaal maar een half uur binnen zijn (boven). Toen we via de lift naar boven gingen kreeg ik zelfs stoppen in mijn oren :) Het uitzicht vanop de brug (denk aan de film Entrapment) was ongelooflijk knap! Je ziet de volledige stad en veel verder. Daarnagingen we naar een nog hoger viewpoint, ook knap zicht maar vanop de brug was beter omdat het zo’n breed zicht is. Die dag was het ook finale race van de City Grand Prix. We zijn dan nog even naar de race gaan kijken maar toen we weer bijna wegsmolten en best wel moe waren hebben we besloten terug naar de kamer te gaan, raam open, fan op maximum. De dag erna hebben we heel lang geslapen, Indisch gaan eten en rustig ingepakt om de volgende ochtend heel vroeg naar Bangkok te vertrekken. Kuala Lumpur, leuk voor even tussendoor, knappe concrete jungle, maar nu wel zin in terug wat natuur.

Kuala Lumpur, Malaysia

Aangekomen in Bangkok, local bus genomen naar Khao San Road (omdat we eigenlijk niet goed wisten waar we naartoe moesten en dat zag ons er wel centraal gelegen uit :) ) en ook vrij snel een guesthouse gevonden. En we hadden hier airco!!! En dat was wel nodig want het was hier bijna even heet als in Kuala.

Khao San Road, Bangkok, Thailand

Khao San Road, wow, flitsende lichten, heel luide door elkaar gespeelde muziek, prulverkopers overal, armbandjes, T-shirts, henna-tattoo’s (waar Jan en ik ons ook op een crazy night aan hebben laten vangen….. “blijft er 10 tot 14 dagen opstaan” Yeah right, na 3 dagen was dat al bijna helemaal weg natuurlijk :D ), echte tattoo’s (nee, dat hebben we hier nog niet gedaan), buckets vol met drank, insecten op stokjes, streetfood, biergeur, breakdancers in het midden van de straat, lachgas (Jeps, ook hier hebben Jan en ik ons aan laten vangen), smoothies en Thai massages everywhere (oooh ja, Thai massage, ook dit hebben we meerdere keren gedaan, awesome!!!)

Thaibox, Bangkok, Thailand

Onze eerste volledige dag was het toevallig Queensday, de verjaardag van de koningin, heel Thailand in partymode! We hadden een chille tuktuk-driver leren kennen, Mr. Tiger, die ons voor 20 Baht de stad wilde laten zien. Waarom zo goedkoop? Kan toch niet? Jawel, zei hij, want het is Queensday en dan is er veel gratis :) Ok dan…. Veel tempels bezocht die dag! Toch vroeg Mr. Tiger of we niet mee wilden naar een kledingwinkel voor een kostume of een jurk, ahaaa dan toch een valstrik! :) We vertelden Mr. Tiger dat we dat echt niet moesten hebben maar hij zei dat hij een coupon kreeg als we erheen gingen en 10 minuutjes binnen bleven… Jan en ik hebben dat dan maar gedaan omdat hij ons al voor zo weinig geld rondreed. Na 5 min binnen bij de tailor werden we redelijk hardhandig buitengezet omdat we niet van plan waren iets te kopen, zelfs geen ‘thank you’ meer….. Na enkele uren in de hitte, tempels te bezichtigen, heeft Mr. Tiger ons terug thuis afgezet (we hebben die man dan toch maar wat meer gegeven want 20 Baht is wel echt te weinig) en hij vertelde ons dat we ’s avonds naar het park moesten gaan want dat er daar vanalles ging te doen zijn omdat het queensday was. Die avond hebben we onze eerste wormen gegeten, gratis vuurwerkshow gekregen, gratis thaibox-wedstrijden gezien, vanop de beste plaatsen!, veel streetfood gegeten, en dan uitgeweest in Bangkok, ofja, eigenlijk gewoon buckets gedronken, gepoold, lachgas, meegespeeld met een straatmuzikant, Uno natuurlijk en veeeel gelachen. Dag erna = kater. 

Toerist, Bangkok, Thailand

De dag daarna hebben we een fietstocht door Bangkok gedaan, met Co Van Kessel Tours, een Nederlands organisatie (danku Sophie voor de tip!). Jan en ik als twee enige Belgen mee met een groep Hollanders op de fiets, goe gelachen :) Die middag moesten we onze treintickets naar Chiang Mai regelen en wilden we nog graag de sleeping Buddha (Wat Pho) zien. We vonden een chille tuktuk-driver die ons voor 200 Baht wilde rondrijden en ook terug naar huis wilde rijden. Omdat we voor deze drie stops echt wel heel Bangkok doormoesten en dus lang onderweg waren, zwetend in de die tuktuk, hebben we met hem nog zeker drie tailors gedaan! Goed voor dus 3 coupons! Jan en ik zijn echte pro’s geworden in het doen alsof we een kostume, hemd en/of jurk gaan kopen. :) Wat Pho was het mooiste tempelcomplex dat we tot nu toe hadden gezien maar jammer dat het er overliep van de (Chinese) toeristen, zoals op vele plekken in en rond Bangkok, waardoor het een groot deel van zijn charme verliest… De komende 2 dagen in Bangkok hebben we vooral gechilld, massages laten doen, veel streetfood, seriekes gezien in de aircokamer, juicekes gedronken,… Zondagavond hebben we dan de nachttrein naar Chiang Mai genomen. Bij nader inzien waren we daar net op tijd weg want een paar uur later was er een bomaanslag niet ver van het station, op een plek waar wij enkele dagen eerder nog waren… Heel vies als je daar zo over nadenkt… De nachttrein was trouwens top! 2de klasse, stapelbedjes, om de twee meter een ronddraaiende fan, ik voelde mij een beetje op zo’n trein van Harry Potter :) 

Cookingclass, Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai was chill, een pak relaxter dan Bangkok, smalle straatjes, veel gezonde ontbijt- en lunchzaakjes, nightmarkets,… Hier hebben we een cooking class gedaan, super leuk! We leerden 6 Thaise gerechten klaarmaken en mochten ook alles opeten. Echt iets voor Jan en Eva dus! :) Een hele dag vol met naar de markt gaan, koken en eten, zalig!!! s ‘Avonds op stap geweest met een koppeltje dat we tijdens de kookles hebben leren kennen. We hebben heel de avond in een ladyboycafé gezeten, veel gepoold, spellekes gespeeld en vooral veel gelachen. 

Het noorden van Thailand in augustus, hier hebben we heel duidelijk beseft dat dit niet de beste periode is om dit deel van Zuid-Oost Azië te doen. Regen, regen en nog eens regen. Je kan geen enkele dag plannen wat te doen want er is de kans dat het 4 uur aan een stuk regent en dat is geen regen om even door te gaan, dan ben je kletsnat… We dachten dat ‘het regenseizoen’ wel ging meevallen, dat dat af en toe een bui ging zijn en dan weer opgeklaard. Niet dus… We hebben dan nog een paar dagen in Chiang Mai doorgebracht omdat er iets aan Jan zijn laptop moest gemaakt worden en we daarop moesten wachten maar na 4 dagen zijn we dan op roadtrip richting Pai en Mae Hong Son vertrokken met de scooters. Van Chiang Mai tot in Pai was het ongeveer 4 à 5 uur rijdenmet verschillende stops voor de zot mooie uitzichten die zich steeds sneller opvolgden hoe dichter we bij Pai kwamen. Zalig!

Pai, Thailand

In Pai aangekomen, meteen zalige guesthouse gevonden, private bungalow met eigen badkamer, eigen terras en prachtige view! NICE!!! Wel veel muggen, maar dat pakken we er dan maar bij :) Pai is een heerlijk chill, klein dorpje tussen de bergen, vol hippies, nog mooiere en gezelligere ontbijtzaakjes en koffiezaakjes, veel groen, hangmatten, barretjes, tattoo-studio’s, reggae-feeling, ontzettend mooie uitzichten,… In Pai zijn we uiteindelijke 2 weken gebleven :) Mae Hong Son hebben we dus niet gehaald. Niet het plan maar het was hier te chill om weg te gaan. We hebben hier veel uitgeslapen, de beste ontbijtjes gehad van de afgelopen 3 maanden, geklommen in de canyons, gezwommen in de hotsprings, veel gecruised met de brommer door enorm mooie landschappen waar volgens mij nog nooit een toerist is geweest, de geur van rijstvelden opgesnoven, iedere nacht gaan slapen met het geluid van 1000-en krekels, naar een goede yoga-studio gezocht en niet gevonden, een voedselvergiftiging gehad waardoor 24 uur het wc gezien, 2de keer met de brommer gevallen (het was niet zo erg :) ), met slangen gespeeld, al 30 keer mijn haar willen afknippen maar nog steeds niet gebeurt, veel gepoold, enorm veel regen gezien en gevoeld, mooie sunsets gezien en op onze voorlaatste avond een prachtige sterrenhemel en veeeeel gechilld en gelachen. Good times dus :)

Pai, Thailand

Op 8 september verloopt ons Thais visum, dan moesten we normaal gezien in Laos zijn. Na toch al meer dan 2 weken in de regen te zitten hebben Jan en ik, na heel wat opzoekwerk over waar we naartoe willen, besloten om ons Thais visum te verlengen en naar de zuid-oostkust van Thailand te gaan, Koh Tao. De moessonregens zouden daar minder zijn… let’s hope so. Laos, Cambodja, Vietnam zijn nu niet echt opties omdat het weer daar hetzelfde is als hier in het noorden van Thailand en daar hebben we beide geen zin in. We stonden ook op het punt naar India te gaan maar dat is nogal duur omdat we daarna ook van India terug naar Laos enzo willen komen, dat zou gemakkelijk 600 euro zijn voor ons samen heen en terug… is wat veel :) Dus, zuid-Thailand, Koh Tao, here we come!

Pai, Thailand

Morgen rijden we terug naar Chiang Mai om daar ons visum te verlengen en dan zo snel mogelijk naar het zuiden te gaan want op 11 september wil ik zeker op een paradijselijk mooie plek zitten :)

 

PS: Alles is goed genezen van mijn scooteraccident in Flores! Nog grote littekens en wat rare vlekken maar voor de rest helemaal terug top! :)